Wednesday, 9 November 2011

Kali PeRtama Ibu Dapat MeLiHat JeliNGan MaTa SyaHmi..

SYAHMI,
Syahmi nak tau tak, tanggal 7hb Oct 2011, waktu tu hari ke dua kite nak, ibu melawat mu di NICU.. walaupan ibu xberape sihat lagi waktu tu, ibu gagahkan jugak diri ibu untuk menjenguk mu, sesungguhnyee ibu rindu sangat2 ngan Syahmi. Duduk kat ward membuatkan perasaan ibu jadi sayu, mane idaknyee, pagi2 lagi rutin dekat ward tu, ibu2 menolak court anak mereka utk di check jaundice ngan ambik suntikan BCG. Hati ibu mane yg tak merintih nak, ibu jadi cemburu tgk ibu2 lain yg blh jaga anak mereka, blh bg susu, blh tukar pampers, dengar anak merenget dan menangis.Tapi ibu Cuma dok tunggu breakfast, mandi pas tu tunggu doctor datang cek ibu. Dah habis semua tu baru laa ibu blh g tgk syahmi.. Itu pn tgk dan belai2 jee, ibu xboleh jaga Syahmi mcm ibu2 lain buat.. sedih sgt2 waktu tu.. hancur hati dan perasaan ibu. Anak yg ibu kandung selama 9bln, ibu bawak ke mane saje ibu pergi, ibu tatang mcm minyak yg penuh, ibu tanggung kesakitan dan alah tapi ibu tak dpt menolong saat syahmi betul2 memerlukan ibu. Hanya doa dan semangat yg mampu ibu berikan.

Tapi satu yg buat ibu betul2 bersyukur saat itu, Syahmi nk tau tak kenape??? Ibu tgk Syahmi dah baring telentang cam biasa.. oksigen Syahmi pn dh naik smpi 90-100%.. ibu seronok sgt2, maksudnyee jantung Syahmi dh kuat ckit.. Syahmi xpayah di tracheostmoy.  Mengalir air mata ibu waktu tu, bukan kerana sedih tetapi ibu bersyukur sgt2. Semangat syahmi mmg betul2 kuat.. Syahmi sanggup berkorban melawan sakit utk terus hidup bersama ibu. Ibu tau syahmi kuat. 

Lagi satu yg membuatkan hati ibu terubat, Syahmi dh bukak mata. Syahmi tgk ibu dan ayah, walaupn ibu tau syahmi masih tidak dpt melihat dgn terang, namun syahmi mesti nmpk ibu waktu tu kan. Ibu yg mengandungkan Syahmi selama 9 bulan. 9 bulan yg penuh dgn air mata dan kesedihan. Tapi ibu tau yg kesedihan itu akan terubat apabila syahmi kuat utk terus hidup bersama ibu, ayah ngan abg nabil. Abg Nabil pn dah teringin sgt nk tgk Syahmi. Kesian abg, terpaksa duduk rumah acik, sbb ayah kena jaga ibu kt hospital. Kalau syahmi nk tau, abg syahmi pn kuat cam Syahmi jugak. Die sedih tapi die xkn menangis dpn ibu, dpn ibu die akan berlakon main ngan aulia tapi hati die Allah saje yg tau. Bile nk tdo die nangis ingat kt ibu, ayah ngan Syahmi. Abg sanggup berkorban demi Syahmi.

Mulai saat ini mmg kite berempat kene berkorban, inilah dugaan yg Allah nak bagi kt kite sbb Allah sayangkan kite. Nnt kt dunia sane kite boleh berkumpul berempat dan menjalani kehidupan yg membahagiakan tanpa air mata dan pengorbanan lagi. InsyaAllah.. same2lah kite berdoa..
ibu sayang Syahmi sgt2. ibu amat2 berharap yg syahmi kuat dan akan terus berjuang utk kebahagiaan keluarga kite nak.. Syahmi kuat... Be strong dear...


Saat pertama kali ibu dpt melihat lirikan mata mu Syahmi.. Terima kasih kerana Syahmi sanggup berjuang demi ibu..

11 comments:

|| NaFiRaa || said...

untie doakan moga syahmi terus kuat yer sayang..

ibu nabil syahmi said...

thanx auntie.. semoga ramai yg mendoakan syahmi yee..

Salina@IbuAqil said...

Yeargh!!!! {ko buat aku tghoyak lg ida} hu3!!! Syahmi maknanya apa?! Pejuang kn?! Yang kuat kan?! Mmg kena ko pilih nama tu utk dia.. ;) u go boy!!!! Ida, Nabil mcm Syed kot menangis blakang ko dlm hati siapa yg tahu.. ;) tc ida..

ibu nabil syahmi said...

ina ko jgn lee nanes... syahmi kuat, jadi kite pn kene kuat laa kan.. kite kan ibu2 die.. hehehe...

syima said...

huuuu..comeynye bby ida nie...sihat btl..gewam..rs nk geget2 jew pipi die..Alhamdulillah..smuanye slamat..bby n ida pon da mkin sihat...bile la auntie sima dpt jmpe syahmie y chubby nie...1 day kalo brkesempatan kite jmpe ye shayg~auntie taw syhamie sorang bby y kuat mcm mami dye...super mom..pepepon sima doakn ida tabah k..berdoa byk2 smoga syahmie dpt mnempuhi idup ms akn dtg..sima pon sntiasa doakn kebhagian ida n syahmie...jg diri..xmo nanges2..xmo sedey2..kalo dye kuat..kite kne lg kuat..Allah duga kita sbb dye sygkn kita...syahmie tu saham akhirat.hopefully today will b better than yesterday n tommorrow will be better than today..

ieda said...

semoga dirimu dikk terus tabah ...
kuatkan hatimu utk teruskan menjaga dan membelai syahmi .. semoga allah mempermudahkan segala urusan mu

aminnnn

ieda said...

Syahmi,anugerah dari Allah..bekalan untuk ke syurga buat ibu & ayahnya...moga sentiasa tabah dalam mengharungi hidup..
get well soon baby syahmi.

oakleyses said...

jordan pas cher, chanel handbags, nike outlet, michael kors pas cher, kate spade outlet, replica watches, longchamp pas cher, nike free, jordan shoes, christian louboutin shoes, nike free run, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, ugg boots, christian louboutin uk, air max, louis vuitton outlet, ugg boots, tiffany jewelry, polo ralph lauren outlet online, burberry pas cher, prada outlet, nike air max, gucci handbags, sac longchamp pas cher, ray ban sunglasses, louboutin pas cher, louis vuitton, uggs on sale, tiffany and co, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, longchamp outlet, louis vuitton, longchamp outlet, replica watches, nike roshe, polo outlet, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses wholesale, christian louboutin, christian louboutin outlet, tory burch outlet

oakleyses said...

lululemon canada, nike air max, burberry outlet, oakley pas cher, burberry handbags, coach outlet store online, kate spade, michael kors outlet, michael kors, nike air force, true religion jeans, true religion outlet, michael kors, polo lacoste, nike tn, new balance, abercrombie and fitch uk, michael kors outlet, uggs outlet, michael kors outlet, ralph lauren uk, michael kors outlet online, replica handbags, coach outlet, true religion outlet, coach purses, nike free uk, sac vanessa bruno, mulberry uk, michael kors outlet online, michael kors outlet online, michael kors outlet online, north face, uggs outlet, converse pas cher, hogan outlet, nike air max uk, hollister pas cher, sac hermes, nike roshe run uk, hollister uk, nike air max uk, true religion outlet, timberland pas cher, vans pas cher, ray ban pas cher, guess pas cher, ray ban uk

oakleyses said...

ipad cases, beats by dre, iphone 6 cases, ferragamo shoes, wedding dresses, hollister clothing, p90x workout, instyler, asics running shoes, nike huaraches, hermes belt, north face outlet, s6 case, babyliss, nfl jerseys, hollister, iphone 6 plus cases, insanity workout, ralph lauren, iphone cases, iphone 6s plus cases, bottega veneta, new balance shoes, longchamp uk, iphone 6s cases, giuseppe zanotti outlet, nike roshe run, mont blanc pens, herve leger, oakley, lululemon, timberland boots, nike air max, iphone 5s cases, ghd hair, valentino shoes, louboutin, nike trainers uk, celine handbags, north face outlet, baseball bats, vans outlet, abercrombie and fitch, chi flat iron, soccer jerseys, mac cosmetics, mcm handbags, soccer shoes, jimmy choo outlet, reebok outlet

oakleyses said...

supra shoes, marc jacobs, canada goose, converse outlet, toms shoes, ugg uk, ugg pas cher, canada goose outlet, canada goose, nike air max, louis vuitton, karen millen uk, doudoune moncler, converse, louis vuitton, vans, gucci, montre pas cher, moncler outlet, canada goose uk, canada goose outlet, moncler, pandora jewelry, barbour uk, moncler outlet, juicy couture outlet, louis vuitton, canada goose, pandora uk, coach outlet, swarovski crystal, ugg,uggs,uggs canada, juicy couture outlet, links of london, louis vuitton, louis vuitton, hollister, swarovski, canada goose outlet, ray ban, moncler, ugg, barbour, ugg,ugg australia,ugg italia, replica watches, pandora charms, moncler uk, pandora jewelry, wedding dresses, canada goose jackets, hollister, lancel